Help de Boekfiets Vooruit!

De Boekfiets is geselecteerd voor de stemronde van Help Nederland Vooruit van ING Nederland. Met jouw stem maken we kans op de maximale donatie van € 5.000. Met deze donatie willen we themakisten ontwikkelen voor een leuk, interactief aanbod voor ouders en kinderen.

Breng je stem uit via deze link en Help de Boekfiets vooruit! Let op: je ontvangt een e-mail waarmee je je stem kunt bevestigen. Per mailadres kun je een stem uitbrengen.

Over De Boekfiets

De Boekfiets is een nieuw concept van Stichting Aanzet. Met diverse projecten en trainingen vergroot Stichting Aanzet de ontwikkel- en onderwijskansen van kinderen. Aanzet wil met de Boekfiets een aantrekkelijk en speels taalaanbod creëren waardoor kinderen en ouders plezier krijgen in (voor)lezen. Als kinderen vaker en op een leuke manier met taal bezig zijn, vergroot dat hun leesplezier en taalontwikkeling. 

Voorleesplezier

“Met De Boekfiets gaan we naar scholen, peuteropvang, kinderopvang, wijkcentra en speeltuinen om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met kinderen en ouders.” vertelt initiatiefnemer Eva Thier van Stichting Aanzet. “We willen het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders. Als je ergens plezier in hebt ga je het vaker doen en word je er goed in! Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle start in het onderwijs.

Taalachterstand voorkomen

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In Vlaardingen is dat ongeveer 16% van de bevolking. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, heb je moeite met school, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Dit maatschappelijke probleem willen we graag helpen aanpakken. Taal maakt je sterk! Leesplezier helpt mee aan een goede taalontwikkeling van kinderen; ouders spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom hebben we de Boekfiets ontwikkeld.”

Vrijwillige Boekfietsers

De vrijwillige Boekfietsers rijden met de Boekfiets wekelijks uit naar scholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, wijkcentra, bibliotheken, speeltuinen en parken waar zij binnen en buiten kunnen voorlezen. Zij lezen voor en doen taalspelletjes met kinderen en ouders. Zo brengen ze het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe. Ouders ervaren bij de Boekfiets dat zij op verschillende manieren en op verschillende plaatsen met boeken en met taal bezig kunnen zijn. Bij De Boekfiets ontmoeten ze ook andere ouders en kinderen voor gezamenlijk lees- en taalplezier. 

De Boekfiets is op zoek naar vrijwilligers met een theatraal voorleestalent, die het leuk vinden om met de Boekfiets een dagdeel per week eropuit te gaan om voor te lezen aan kinderen en ouders. De Boekfietsers krijgen een training interactief voorlezen met de themapakketten en met het ‘Kamishibai’ Japanse vertelkastje. Zij leren ook fietsen met de elektrische ondersteunde Boekfiets.

Word Vriend van de Boekfiets

Het is mogelijk om - als ondernemer of als individu - 'Vriend van De Boekfiets' te worden. Als ‘Vriend van De Boekfiets’ doneer je een zelfgekozen bedrag en daarmee steun je dit fantastische project. In ruil krijg je een mooie poster om op te hangen in jouw zaak. Met een sticker op je website kan je anderen laten zien dat je ons hebt gesteund en hoor je officieel bij de Vrienden van De Boekfiets Club 2019. Bij een donatie van € 100,00 of meer zetten wij jouw (bedrijfs) logo op onze website. En bovenal draag je bij aan het vergroten van kansen en mogelijkheden van kinderen.

 

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png