Start een regio

De Boekfiets is een project dat wordt uitgevoerd op landelijk niveau. Om dit te bereiken, werken we samen met lokale ‘Regiomanagers’. Lokale organisaties (bijvoorbeeld bibliotheken, welzijnsorganisaties, onderwijs- en kinderopvang organisaties en gemeenten) kunnen Regiomanager worden en een eigen Boekfietsregio starten. Als Regiomanager schaf je een eigen Boekfiets pakket aan, organiseer en coördineer je in jouw regio de Boekfietsevenementen en het vrijwilligersmanagement. Je bent het gezicht van de Boekfiets voor vrijwilligers, ouders, verzorgers, kinderen, samenwerkingspartners en de lokale gemeente.

Is er in jouw regio nog geen Boekfiets actief? Sluit je dan aan bij de Boekfiets en start zelf met uitvoering van de Boekfiets. Neem contact op via onderstaand formulier zodat we kennis kunnen maken en de samenwerkingsmogelijkheden kunnen bespreken.

Doe mee en start een regio!
Contactformulier:

Ik kom graag in contact over het starten van mijn eigen Boekfiets Regio:

De Boekfiets werkt met een samenwerkingsmodel:

Dit doet de landelijke Boekfiets onder andere voor haar regio’s:

  • We leveren elke Regiomanager het complete Boekfietspakket met o.a. een speciaal ontworpen bakfiets (met trapondersteuning!) rijkelijk gevuld met 20 vertelplaten met bijbehorende attributen zoals voorwerpen, knuffels en tekenmaterialen geschikt voor verschillende leeftijden. Bij elke set vertelplaten leveren wij een handige instructiekaart zodat Boekfietsvrijwilligers concrete richtlijnen hebben per verhaal. Ook zorgen wij voor voldoende PR materiaal.
  • De Boekfiets is uitgerust met een geluidsinstallatie waarop 3 originele Boekfietsliedjes kunnen worden afgespeeld.
  • Afhankelijk van de regio kunnen meerder Boekfietspakketten besteld worden.
  • We bieden vrijwilligersmanagement en planning via de Boekfietswebapp. Deze applicatie helpt je overzicht te houden over de werving en selectie van vrijwilligers, het plannen van Boekfietsevenementen en verwerken van aanvragen voor boeking van de Boekfiets. Ook zorgt de Boekfietswebapp ervoor dat je de voortgang van processen kunt monitoren.
  • We zorgen voor landelijke PR via onze website en social media kanalen. Elke Regio krijgt een eigen locatiepagina op de website die de Regiomanager zelf kan beheren. Daarop zijn ook alle geplande evenementen van die regio zichtbaar.
  • Elke regio krijgt een accountmanager waar hij of zij terecht kan met vragen of suggesties.
  • De Boekfiets organiseert het Boekfietscafé. Dit is een landelijke kennisdag waaraan Regiomanagers gratis deel kunnen  nemen. Kennis en ervaringen worden gedeeld, nieuwe materialen worden gepresenteerd etc

Vul het formulier dat bovenaan deze pagina staat in om met ons in contact te komen over een mogelijke samenwerking.

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png