Vraag een Boekfietsrit aan

Het is mogelijk om de Boekfiets bij jou langs te laten komen! Pedagogisch medewerkers in de peuter- of kinderopvang, leerkrachten in het basisonderwijs, bibliotheekmedewerkers en speeltuinbeheerders kunnen de Boekfiets reserveren. We komen op het afgesproken tijdstip op de afgesproken plaats naar de locatie toe. Onze vrijwilligers lezen een verhaal voor, zingen liedjes en doen knutselactiviteiten met kinderen en ouders. Dat duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier
 
Wil je graag dat de Boekfiets bij jou op locatie langskomt? Doe dan een aanvraag via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met je op. Let op: het invullen van dit formulier is een aanvraag.
Pas als deze aanvraag door ons is goedgekeurd is de boeking definitief.
 
Check voordat je een boeking doet eerst onderstaande punten:
  • Het groepje waaraan voorgelezen wordt kan uit maximaal 15 kinderen plus 15 ouders bestaan. 
  • Het minimum is 6 kinderen.
  • Bij grotere groepen (zoals klassen) kunnen we de klas opsplitsen.
  • De Boekfiets is 98cm breed, en past daarmee niet door elke deur. Het is belangrijk om de deuropening op te meten, zodat we 100% zeker weten dat we naar binnen kunnen met de Boekfiets. Meten is weten!
  • De leeftijd van alle kinderen valt binnen de 2 en 8 jaar.
  • Het is belangrijk dat er voldoende ouders bij zijn, we betrekken namelijk de ouders tijdens het voorlezen in bijvoorbeeld spelletjes of dansjes die we samen gaan doen. Wellicht zijn er al momenten waarop kinderen én ouders bij elkaar zijn waar we gebruik van kunnen maken.
  • Er moet ongestoord voorgelezen kunnen worden zonder dat de kinderen afleidingen om zich heen hebben. (een druk schoolplein is bijvoorbeeld ongeschikt)
  • Als er geboekt wordt voor een buitenlocatie, dient er bij slecht weer een alternatieve voorleesplek aanwezig te zijn. Bij erg slecht weer (harde regen of veel sneeuw) kan het zijn dat er last-minute besloten wordt om het voorlezen niet door te laten gaan.

Aanvraagformulier 'Boekfietsrit'

LET OP: dit formulier betreft een aanvraag voor een boeking. De boeking is nog niet definitief.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de aanvraag te bespreken.

Wilt u de Boekfiets op Walcheren boeken?
Neem dan contact op met de ZB Bibliotheek van Zeeland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wil graag een aanvraag doen om De Boekfiets langs te laten komen op mijn locatie of evenement:

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png