Onze regio’s

De Boekfiets is een project dat wordt uitgevoerd op landelijk niveau. Om dit te bereiken werken we samen met lokale ‘Regiomanagers’. Lokale organisaties (bijvoorbeeld bibliotheken, welzijnsorganisaties, onderwijsorganisaties en gemeenten) kunnen Regiomanager worden en een Boekfietsregio starten. Als Regiomanager organiseer en coördineer je in jouw regio de Boekfietsevenementen en verzorg je het vrijwilligersmanagement. Je bent in jouw regio het gezicht van de Boekfiets voor vrijwilligers, ouders, verzorgers, kinderen, samenwerkingspartners en de lokale gemeente.

Is er in jouw regio nog geen Boekfiets actief? Sluit je dan aan bij de Boekfiets en start zelf met uitvoering van de Boekfiets. Neem contact met ons op om kennis te maken en de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Vlaardingen

Op 23 januari 2019, bij de start van de Nationale Voorleesdagen, is de Boekfiets gelanceerd in Vlaardingen. Bekende Nederlanders zoals Jochem van Gelder en Stijn Fransen lazen voor bij de Boekfiets. Kinderen en hun ouders hebben ervaren hoe leuk het is bij de Boekfiets! De Boekfiets rijdt het hele jaar door naar veel verschillende locaties in Vlaardingen. Op de regiopagina van Vlaardingen is te zien waar de Boekfiets te vinden is.

Schiedam

Vanaf 24 september 2019 rijdt de Boekfiets iedere dinsdagochtend naar de bibliotheek, locatie Singel 24 in Schiedam. De kleuters van OBS De Singel, locatie Singel 5 en hun ouders worden uitgenodigd om mee te doen en ook kennis te maken met deze bibliotheeklocatie. De verhalen bij de Boekfiets sluiten aan op de thema’s in de klas. Een mooie samenwerking tussen OBS De Singel, de Bibliotheek Schiedam en Stichting Aanzet!

Zoetermeer

De Bibliotheek Zoetermeer is de trotse eigenaar van een eigen Boekfiets!  Boekfietsers in Zoetermeer zijn bibliotheekmedewerkers Jory, Jeroen, Pauline, Irma, Natasha, Petra en Suzanne. Zij springen graag op de fiets op om in hun eigen regio voor te lezen aan kinderen én hun ouders.

De Boekfiets op jouw evenenement of locatie

Het is mogelijk om de Boekfiets bij jou langs te laten komen! De Boekfiets is uitstekend geschikt om uit te rijden naar scholen, speeltuinen, kinderopvang, peuterspeelzalen, parken, evenementen en meer.
 
Wil je graag dat je Boekfiets bij jou op locatie langskomt? Boek de Boekfiets via onderstaande knop!
Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png