De Boekfiets in Gouda

Komende ritten

23
juni
2021

De Buitenwereld

23-06-2021 16:15 -16:45
De Buitenwereld

Lekker swingen met de Boekfiets op het plein voor de kinderen van De Buitenwereld.

29
juni
2021

Peutergroep de Triangel

29-06-2021 9:15 -9:45
Peutergroep de Triangel

Lekker swingen met de Boekfiets bij peutergroep de Triangel van KMN Kind & Co.

Gouda

Gouda staat bekend om kaas, kaarsen, stroopwafels maar ook om de Boekfiets! De Boekfiets is een speciaal door Stichting Aanzet ontwikkelde (elektrische) bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt ook in Gouda naar diverse locaties om voorleesplezier over te brengen aan kinderen en (groot)ouders.

Voor het kind! Met elkaar.

Dit is het motto van de Brede School Gouda en past helemaal bij de samenwerking die wij zijn aangegaan met Stichting Aanzet uit Vlaardingen. De Brede School organiseert jaarlijks meer dan 2.000 activiteiten voor 10.000 kinderen. Hiermee versterken we hun sociale competenties en burgerschap. Het optimaliseren van ontwikkelingskansen van kinderen en hun ouders is ons hoogste doel.

De Boekfiets in Gouda

De Boekfiets is een mooie aanvulling is op alle activiteiten die wij met onze partners aanbieden in de stad om taalachterstanden te voorkomen, leesplezier te vergroten en mensen te verbinden door voor te lezen. 

 

 

De Boekfiets gaat in steeds meer steden rijden en wij zijn heel trots dat Gouda daar ook een van is. We zullen er dan ook een heel feest van maken als de Boekfiets voor het eerst in het voorjaar 2020 gaat rijden.

 

 

De Boekfiets is mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Goudapot en een bijdrage van het VSB fonds. De uitvoering van de Boekfiets gaan we doen in samenwerking met Kwadraad maatschappelijk werk.

Dag Gouda, wil jij ons helpen?

Houd je van voorlezen, en op een creatieve manier taalplezier aan te moedigen bij kinderen en hun opvoeders? Kom ons enthousiaste team van vrijwilligers versterken!
Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png