De Boekfiets in Alkmaar

Komende ritten

17
mei
2023

Lentefeest bij Kardinaal de Jongschool

17-05-2023 12:45 -13:45

Besloten: Boekfietsvoorstelling

28
mei
2023

Kinderfestival

28-05-2023 13:00 -17:00

De Boekfiets staat op De Hout op Stelten in het Cultuurpark De Hout

Beschrijving evenement: Kinderfestival (buiten)
De Hout op stelten is een gratis toegankelijk theater, muziek -en dansfestival voor kinderen tot en met 12 jaar.

Alkmaar

Vanaf eind 2022 rijdt de Boekfiets ook in Alkmaar, als eerste gemeente in Noord-Holland. Onze voorleesvrijwilligers komen op diverse locaties en brengen (voor)leesplezier aan kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/opvoeders door middel van verhalen, liedjes en spelletjes.

Wat is de Boekfiets?

De Boekfiets is een initiatief van Stichting Aanzet uit Vlaardingen. De vrolijke en herkenbare bakfiets, uitgerust met een complete inventaris aan boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen én een geluidsinstallatie, rijdt inmiddels in diverse gemeenten in ons land.

Boekfiets boeken

Werk je op een locatie waar veel jonge kinderen komen? Onze deskundige en enthousiaste voorleesvrijwilligers komen graag langs om een half uur tot drie kwartier (voor)leesplezier te brengen. De Boekfiets komt op reguliere basis langs of maakt op speciaal verzoek ritjes naar niet reguliere plekken, zoals bijvoorbeeld evenementen.


De Boekfiets is te boeken via Stichting Fu Den Sani en wordt uitgevoerd door de Vrolijke Boekenwurm

Dag Alkmaar, wil jij ons helpen?

Wil jij helpen als voorleesvrijwilliger? Je gaat na een korte training zelfstandig op pad met de Boekfiets. De ‘boekfietser’ leest binnen of buiten voor, vertelt versjes, doet bewegingsspelletjes, knutselt en/of zingt en vult zijn bezoek op zijn eigen unieke manier zo waardevol mogelijk in.

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png