De Boekfiets in Alkmaar

Komende ritten

06
juli
2024

Boekfietsvoorstelling 1 Festival Move the City

06-07-2024 16:00 -16:30

Boekfiets Alkmaar rijdt uit bij festival 'Move the City' 

06
juli
2024

Boekfietsvoorstelling 2 Festival 'Move the City'

06-07-2024 17:00 -17:30

Boekfiets Alkmaar rijdt uit bij festival 'Move the City' 

Alkmaar

Vanaf eind 2022 rijdt de Boekfiets ook in Alkmaar, als eerste gemeente in Noord-Holland. Onze voorleesvrijwilligers komen op diverse locaties en brengen (voor)leesplezier aan kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/opvoeders door middel van verhalen, liedjes en spelletjes.

Wat is de Boekfiets?

De Boekfiets is een initiatief van Stichting Aanzet uit Vlaardingen. De vrolijke en herkenbare bakfiets, uitgerust met een complete inventaris aan boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen én een geluidsinstallatie, rijdt inmiddels in diverse gemeenten in ons land.

Boekfiets aanvragen

Werk je op een locatie waar veel jonge kinderen komen? Onze deskundige en enthousiaste voorleesvrijwilligers komen graag langs om een half uur tot drie kwartier (voor)leesplezier te brengen. De Boekfiets komt op reguliere basis langs of maakt op speciaal verzoek ritjes naar niet reguliere plekken, zoals bijvoorbeeld evenementen.


Een Boekfiets rit is aan te vragen via regiomanager Stichting Fu Den Sani.

Dag Alkmaar, wil jij ons helpen?

Wil jij helpen als voorleesvrijwilliger? Je gaat na een korte training zelfstandig op pad met de Boekfiets. De ‘boekfietser’ leest binnen of buiten voor, vertelt versjes, doet bewegingsspelletjes, knutselt en/of zingt en vult zijn bezoek op zijn eigen unieke manier zo waardevol mogelijk in.

Steun ons

Als kinderen vaker en op een leuke manier met taal bezig zijn vergroot dat hun leesplezier en taalontwikkeling. Een goede taalontwikkeling vergroot de kans op een voorspoedige schoolloopbaan. Met jouw donatie kan de Boekfiets vaker uitrijden en kunnen er meer kinderen bereikt worden.

Boekfiets Alkmaar op Social Media

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png