Aanmelden nieuwsbrief

Boekfiets in Alkmaar

Sinds vrijdag 18 november rijdt de Boekfiets ook in Alkmaar! Voor de feestelijke lancering van de Boekfiets, heeft wethouder onderwijs, Ad Jongenelen, het laatste stukje naar de locatie gefietst. Waarop Mister Anansi, meesterverteller, de feestelijkheden heeft geopend met een speciale (lees)voorstelling voor alle aanwezigen.

VOORLEESPLEZIER

De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt uit naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken en speeltuinen om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. Er worden boeken voorgelezen, liedjes gezongen en ( beweeg)spelletjes gedaan met kinderen en ouders. Zo wordt het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier overgebracht aan jonge kinderen en hun ouders. Dit sluit goed aan bij de Bibliotheek op School die al enkele jaren door de Bibliotheek Schiedam wordt uitgerold op vrijwel alle Schiedamse scholen.

Wil je de Boekfiets ook in jouw regio laten rijden? Dat kan! Lees meer info over meedoen als regiomanager en klets met ons verder.

 

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png