Geen ritten in deze regio.

De Boekfiets in Oosterschelde

Komende ritten

Er zijn geen komende ritten

Oosterschelde

Wat zijn we trots dat er zo’n prachtige Boekfiets op ons mooie eiland Schouwen-Duiveland mag rijden. De standplaats van de Boekfiets is Zierikzee, maar hij gaat vast en zeker langs de andere kernen. Inmiddels is de Boekfiets getest in weer en wind en weten we dat een stukje fietsen over het eiland geen probleem is!

De Boekfietsmaterialen

Het is een geweldig project dat opgestart is met veel passie door Stichting Aanzet. Bij de Boekfiets horen 20 uitgewerkte prentenboeken, waarbij naast de vertelplaten ook lessuggesties en attributen horen. De muziekinstallatie maakt het af, inclusief de parasol, een tafeltje en de Kamishibai, (dat is een Japans vertelkastje). Met de Boekfiets komt het (voor)leesplezier naar ouders en kinderen toe!

Wil je de Boekfiets reserveren?

De Boekfiets-vrijwilligers komen ook in Oosterschelde graag bij jullie langs! Dat kan op een basisschool zijn, een kinderdagverblijf, in de speeltuin, op de kinderboerderij, evenementen, campings enz. Een voorstelling van de Boekfiets duurt een half uur tot drie kwartier. We beginnen met een dansje, lezen voor en eventueel een afsluitende (knutsel) activiteit. Uiteraard sluiten we ook weer af met een uitzwaai-dansje. De Boekfiets is een activiteit voor kinderen van 2 t/m 6 jaar, liefst met ouders erbij, om te laten zien hoe leuk en belangrijk voorlezen is.

Wil je de Boekfiets reserveren in Oosterschelde of in een andere regio? Klik dan hier.

Vrienden van de Boekfiets regio Oosterschelde

We zijn op zoek naar Boekfietsvrienden. Bedrijven, stichtingen en instellingen die ons financieel bij kunnen staan in onze activiteiten in Oosterschelde. Je kunt al vriend worden vanaf 100 euro, dan vermelden wij het bedrijfslogo of je naam op onze vriendenpagina. Uiteraard is elke bijdrage welkom. Bij donaties van 500,- euro of meer komen we langs voor een Boekfietsvoorstelling, bijvoorbeeld bij een familiedag van het bedrijf.


Dus, sta jij achter ons doel om kinderen (en hun ouders) te stimuleren om meer te (voor)lezen? Doe dan mee met de Boekfiets en word Vriend van de Boekfiets in de Oosterschelderegio. Ga hiervoor naar de Vriend van de Boekfiets Pagina en selecteer de regio 'Oosterschelde'

Dag Oosterschelde, wil jij ons helpen?

Houd je van voorlezen, en op een creatieve manier taalplezier aan te moedigen bij kinderen en hun opvoeders? Kom ons enthousiaste team van vrijwilligers versterken!
Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png