Aanmelden nieuwsbrief

De Boekfiets start in Zoetermeer

De Boekfiets gaat het land in! Vanaf woensdag 25 september rijdt de Boekfiets door Zoetermeer. In de aanloop naar de Kinderboekenweek met als thema “Reis mee” lanceerde Bibliotheek Zoetermeer de Boekfiets bij het Peutervoorlezen op woensdag 25 september. Wethouder Robin Paalvast reed de Boekfiets behendig naar binnen in het Forum. Alle peuters en hun ouders/verzorgers en grootouders waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Voorleesplezier en taalontwikkeling

De Zoetermeerse Boekfietsers rijden vanaf oktober met de Boekfiets naar scholen, peuteropvang, kinderopvang, festivals en bibliotheken om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders, verzorgers en grootouders. Zij lezen een boek voor, zingen een liedje en doen (beweeg)spelletjes. Zo wil de bibliotheek het voorleesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders, verzorgers en grootouders. Leesplezier helpt mee aan een goede taalontwikkeling van kinderen; ouders spelen daarbij een belangrijke rol.

Stichting Aanzet

De Boekfiets is een door Stichting Aanzet ontwikkeld landelijk concept. Bibliotheek Zoetermeer sluit hierbij aan voor de regio Zoetermeer. De Boekfiets wordt in Zoetermeer mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Zoetermeer en het VSB Fonds. “Stichting Aanzet heeft met de Boekfiets een volledig concept ontwikkeld,” vertelt Gertruud Kemna, accountmanager van de bibliotheek. “De Boekfiets ziet er aantrekkelijk uit en is gevuld met zitkussentjes, een parasol, een geluidsinstallatie, een Kamishibai vertelkastje en wel twintig boeken met uitgewerkte vertelplaten en bewegingsversjes. Onze medewerkers zijn getraind door Aanzet en gaan werken volgens het digitale Boekfiets handboek. Via de website https://www.boekfiets.nl/regios/zoetermeer kan de Boekfiets geboekt worden. Via de webapp kunnen we op termijn de inzet van onze vrijwilligers organiseren. Kortom, een volledig uitgewerkt programma waarmee we voorleesplezier letterlijk naar peuters en ouders toe brengen. Daarom doet Bibliotheek Zoetermeer mee met de Boekfiets."

 

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png