Geen ritten in deze regio.

De Boekfiets in Schiedam

Komende ritten

28
aug
2024

Regenboog/Willibrordus

28-08-2024 8:00 -10:00

Schiedam

Sinds september 2019 rijdt de Boekfiets in Schiedam zodat óók Schiedamse kinderen en (hun ouders!) kunnen luisteren maar een mooi verhaal bij De Boekfiets. De Bibliotheek Schiedam, KomKids en Stichting Aanzet willen graag nóg meer kinderen en ouders bereiken en inspireren met interactief voorlezen bij de Boekfiets. Met een gezamenlijke inspanning van alle partners is het gelukt!

Een unieke samenwerking

De Bibliotheek Schiedam, KomKids en Stichting Aanzet hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijk doel na te streven: het aanpakken van laaggeletterdheid in de regio. De Boekfiets is een mooie samenwerking waarop

Stichting Aanzet is regiomanager van de Boekfiets in de regio Schiedam. Projectleiders Roel en Eva verzorgen met grote hulp van vrijwilligers alle Boekfiets ritten in de buurt. Ook springen ze zelf met enige regelmaat op de fiets om voor te lezen!

Lijkt het je leuk om er met de Boekfiets op uit te gaan om voor te lezen aan kinderen en ouders? Doe dan mee!

Hé, wat komt daar nou uit het niets? Het is de Boekfiets!

Voorlezen is een feest! Yde Dragstra, directeur van KomKids vertelt: “Bij KomKids is kinderopvang meer dan opvang alleen. Wij zetten alles op alles om kinderen niet alleen een plezierige tijd te bieden, maar ook om ze op de beste manier te ondersteunen in hun ontwikkeling. De Boekfiets brengt voorlezen op een leuke en speelse manier onder de aandacht bij alle kinderen in Schiedam. Met vertelplaten, digitale boeken, prentenboeken en nu ook met de Boekfiets duiken we samen met kinderen in de verwonderende wereld van het voorlezen. Het is een feest als de Boekfiets op bezoek is geweest!

Waar vind ik de Boekfiets?

De Boekfiets rijdt iedere dinsdagochtend naar de bibliotheek, locatie Singel 24 in Schiedam. De kleuters van OBS De Singel, locatie Singel 5 en hun ouders worden uitgenodigd om mee te doen en ook kennis te maken met deze bibliotheeklocatie. De verhalen bij de Boekfiets sluiten aan op de thema’s in de klas.

Een mooie samenwerking tussen OBS De Singel, de Bibliotheek Schiedam en Stichting Aanzet!

Over De Boekfiets

De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets (door Stichting Aanzet) gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken, parken en speeltuinen om daar voor te lezen aan jonge kinderen (2-8 jaar) en hun ouders. De Boekfiets heeft een preventieve functie, de bedoeling is om laaggeletterdheid te voorkomen. Wanneer de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen vroeg worden gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle loopbaan in het onderwijs. Daarnaast zorgt de Boekfiets voor ontmoetingen van kinderen en ouders in de wijk.

Dag Schiedammer, wil jij ons helpen?

Houd je van voorlezen, en op een creatieve manier taalplezier aan te moedigen bij kinderen en hun opvoeders? Kom ons enthousiaste team van vrijwilligers versterken!

De Boekfiets in Schiedam wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png