De Boekfiets in Schiedam

Er zijn geen komende ritten

Schiedam

Van 24 september 2019 rijdt de Boekfiets iedere dinsdagochtend naar de bibliotheek, locatie Singel 24 in Schiedam. De kleuters van OBS De Singel en hun ouders mogen bij de Boekfiets luisteren en kijken naar een mooi verhaal. De Boekfiets van Stichting Aanzet is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie.

De Boekfiets rijdt uit naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken en speeltuinen om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. Er worden boeken voorgelezen, liedjes gezongen en beweegspelletjes gedaan met kinderen en ouders. Zo wordt het voorleesplezier op een nieuwe en leuke manier overgebracht aan jonge kinderen en hun ouders.

Waar vind ik de Boekfiets?

De Boekfiets rijdt uit naar wijkcentra, scholen, IKC’s, bibliotheken, peuterspeelzalen, kinderopvanglocaties, parken, speeltuinen, evenementen, ziekenhuizen, festivals, etc. Op sommige locaties komt de Boekfiets elke week langs.

Even voorstellen...

Stichting Aanzet is regiomanager van de Boekfiets in de regio Vlaardingen en Schiedam. Projectleiders Roel en Eva verzorgen met grote hulp van vrijwilligers alle Boekfiets ritten in de buurt. Ook springen ze zelf met enige regelmaat op de fiets om voor te lezen!

Lijkt het je leuk om er met de Boekfiets op uit te gaan om voor te lezen aan kinderen en ouders? Doe dan mee!

De Boekfiets in jouw stad?

Wil je als lokale organisatie uitvoerder worden van De Boekfiets? Start je eigen regio! 
Klik hieronder voor meer informatie.

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png