De Boekfiets in Schiedam

15
dec
2020

De Boekfiets in de Singel

15-12-2020 8:30 -9:00
De Boekfiets in de Singel

Groep: apen. Voorlezer 8:00 aanwezig, 8:15 kinderen ophalen, 8:30 voorlezen.

05
jan
2021

De Boekfiets in de Singel

05-01-2021 8:30 -9:00
De Boekfiets in de Singel

Groep: beren. Voorlezer 8:00 aanwezig, 8:15 kinderen ophalen, 8:30 voorlezen.

Schiedam

Vanaf 24 september 2019 rijdt de Boekfiets iedere dinsdagochtend naar de bibliotheek, locatie Singel 24 in Schiedam. De kleuters van OBS De Singel en hun ouders mogen bij de Boekfiets luisteren en kijken naar een mooi verhaal.

De Boekfiets van Stichting Aanzet is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. Er worden boeken voorgelezen, liedjes gezongen en beweegspelletjes gedaan met kinderen en ouders. Zo wordt het voorleesplezier op een nieuwe en leuke manier overgebracht aan jonge kinderen en hun ouders.

Waar vind ik de Boekfiets?

De Boekfiets rijdt iedere dinsdagochtend naar de bibliotheek, locatie Singel 24 in Schiedam. De kleuters van OBS De Singel, locatie Singel 5 en hun ouders worden uitgenodigd om mee te doen en ook kennis te maken met deze bibliotheeklocatie. De verhalen bij de Boekfiets sluiten aan op de thema’s in de klas.

Een mooie samenwerking tussen OBS De Singel, de Bibliotheek Schiedam en Stichting Aanzet!

Even voorstellen...

Stichting Aanzet is regiomanager van de Boekfiets in de regio Vlaardingen en Schiedam. Projectleiders Roel en Eva verzorgen met grote hulp van vrijwilligers alle Boekfiets ritten in de buurt. Ook springen ze zelf met enige regelmaat op de fiets om voor te lezen!

Lijkt het je leuk om er met de Boekfiets op uit te gaan om voor te lezen aan kinderen en ouders? Doe dan mee!

Dag Schiedammer, wil jij ons helpen?

Houd je van voorlezen, en op een creatieve manier taalplezier aan te moedigen bij kinderen en hun opvoeders? Kom ons enthousiaste team van vrijwilligers versterken!

De Boekfiets in Schiedam wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boekfiets-elementen7.png
Boekfiets-elementen7.png